Acest site foloseste cookie-uri iar navigarea pe acesta reprezinta consimtamantul tau. Suntem obligati sa te informam de acest fapt. Poti continua linistit. Mai multe informatii.

Biciclete de oraș, touring și hibrid

Postat de Activ Explore 15/10/2016 0 Comentarii Sfaturi practice,Diverse,

Biciclete de oraș: Practice și bine echipate, bicicletele de oraș rulează pe roți de 24" până la 28" și de obicei au un cadru unisex cu top tube-ul înclinat pentru a putea descăleca și încăleca cu ușurință. Echiparea este în general clasică, cu un ghidon curbat și o șa mai lată și confortabilă ce permit o poziție dreaptă cu privirea înainte, furcă rigidă, transmisia variată, uneori cu o singură viteză pentru simplitate alteori cu 6/7 - 12/14 viteze și o multitudine de accesorii (stopuri, far, portbagaj, coș, sonerie).

 

Biciclete de touring: Caracterizate prin cadre și roți puternice și rezistente, bicicletele de touring sunt capabile de a transporta bagaje voluminoase și grele pe distanțe lungi. De asemenea acestea oferă o poziție confortabilă chiar și după numeroase ore petrecute în șa. Deseori aceste biciclete vin echipate cu transmisie în 3 foi și mai multe pinioane pentru depășirea dificultăților apărute la drum lung, furcă cu amortizor și frâne pe disc. Toate acestea sunt proiectate pentru fiabiliatate reducând la minim riscul defecțiunilor.

 

Biciclete hibrid: Acestea reprezintă o combinație între bicicletele de șosea, touring și mountain bike îmbinând viteza, controlul, confortul și capacitatea de a "ataca" o mai mare diversitate de trasee. Cu toate acestea, bicicleta hibrid nu va putea înlocui nicio bicicletă dedicată fiind orientată mai mult pentru navetă și all-around.

 

 

Lasa un comentariu