Acest site foloseste cookie-uri iar navigarea pe acesta reprezinta consimtamantul tau. Suntem obligati sa te informam de acest fapt. Poti continua linistit. Mai multe informatii.

Biciclete de munte

Postat de Activ Explore 17/10/2016 0 Comentarii Sfaturi practice,Diverse,

Cu cadre rezistente din oțel, aluminiu, titan sau carbon și furci cu amortizor, bicicletele de munte, așa cum sugerează și denumirea sunt capabile de a aborda trasee tehnice pe teren accidentat. De obicei acestea vin echipate cu frâne pe disc pentru o capacitate de frânare crescută și un bloc de pinioane cu o gamă de viteze mai mare pentru a putea aborda și pante abrupte des întâlnite în zona montană. Aceste biciclete se împart de asemenea în câteva categorii:

 

Biciclete de XC (Cross Country): în general, aceste biciclete vin echipate cu furci cu amortizor de 100-120 mm, rareori cu 80 mm sau chiar furcă rigidă având un unghi mai mare al headtube-ului. Toate acestea, împreună cu geometria cadrului și transmisia bogată în viteze, sunt proiectate pentru a parcurge cu viteză diverse trasee de off-road, oferind randament atât pe urcări abrupte cât și pe coborâri tehnice.

 

Bicicletele de Trail: Aflate în habitatul natural pe poteci și trasee tehnice, acest tip de bicicletă devine tot mai popular în rândul cicliștilor datorită confortului și a distracției pe două roți. Cu o furcă cu amortizor de 120-140 mm și uneori suspensie pe spate, aceste biciclete sunt alegerea ideală păstrând entuziasmul chiar și după finalizarea coborârii urmată de urcarea înapoi în vârf. Oferind un balans între abiliatea de coborâre și urcare, acest tip de bicicletă pierde puțin la capitolul greutate.

 

Biciclete de All-Mountain: Asemănătoare cu cele de Trail, bicicletele de All-Mountain vin echipate cu furci cu o cursă mai mare 140-170 mm și deseori amortizor spate oferind chiar mai mult randament pe coborâri tehnice, abrupte, cu praguri și săritori fiind capabile ca la sfârșitul coborârii să te poată duce în șa, înapoi la locul de plecare.

 

Biciclete de Downhill: Cele mai robuste biciclete de munte, acestea vin cu cadre solide, cu amortizor spate, furcă cu o cursa între 170mm și 200+ mm. Scopul acestor biciclete este de a purta ciclistul pe aproape orice tip de coborâre cu nivel extrem de ridicat de dificultate, cu rampe, săritori, rock garden și alte elemente tehnice. În general aceste biciclete sunt utilizate doar la coborâre datorită greutății și a rapoartelor de viteza.

 

Bicicletele de tip Fat: Un concept destul de recent, aceste biciclete vin cu anvelope supradimensionate cu balon de la 3.7 inch până la 5+ inch în lățime. Principalul avantaj este ușurința de parcurgere a traseelor pe zăpadaă sau nisip.

 

 

 

Lasa un comentariu