Acest site foloseste cookie-uri iar navigarea pe acesta reprezinta consimtamantul tau. Suntem obligati sa te informam de acest fapt. Poti continua linistit. Mai multe informatii.

Biciclete specifice

Postat de Activ Explore 20/10/2016 1 Comentarii Sfaturi practice,Diverse,

Aceste biciclete au diferite proprietăți care le diferențiază de restul bicicletelor și se încadrează astfel în categorii separate.

 

Biciclete de tip cruiser: Acestea au în general un aspect deosebit, fiind echipate cu roți de 26 inch și se pretează plimbărilor ușoare prin oraș. Poziția relaxată, șaua lată și vitezele uneori integrate în butuc aduc un confort suplimentar bicicletei.

 

Biciclete pliabile: Cu un mecanism ușor de manevrat, aceste biciclete pot fi pliate și transportate sau depozitate cu usurință ocupând un spațiu mult mai restrâns. Echipate de obicei cu roți de 20", un număr restrâns de viteze și un cadru ușor din aluminiu sau oțel sunt alegerea ideală pentru a descoperi locuri și orașe noi în excursii sau city breakuri.

 

Biciclete electrice: Biciclete dotate cu un motor electric cu o autonomie mare, ce contribuie la propulsia bicicletei ajutând ciclistul să pedaleze cu ușurință indiferent de traseu. Acestea au de obicei capacitatea de a oferi suport până la viteze de maxim 25 km/h și uneori, la motoarele mai puternice până la 50 km/h.

 

Biciclete pentru copii

În general, bicicletele pentru copii au roți de 12 inch până la 24 inch fiecare tip fiind potrivit pentru o anumită categorie de vârstă. Întrucât copiii se dezvoltă diferit e destul de greu de încadrat dimensiunile roților pe categorii de vârstă. Așadar, bicicleta ideală pentru copil este aceea pe care poate sta între șa și ghidon fără a atinge top tube-ul iar poziția de pedalare este una naturală, nici întinsă, nici ghemuită.

 

Atenție! Alegerea unei biciclete mai mari în ideea că oricum copilul va crește este o eroare des întâlnită, deoarece o poziție incomodă va crea disconfort, dureri de spate și de mâini sau chiar accidentări ce pot rezulta în scăderea interesului copilului față de sportul pe doua roti.

 

Biciclete de dama

Acestea pot fi biciclete de munte, sosea, hibrid sau oraș și au o geometrie a cadrului proiectată fizionomiei unei persoane de gen feminin. În plus, șaua are formă anatomică pentru femei, manetele au reach-ul mai scurt pentru mâini mai mici, top tube mai scurt și mai coborât și nu în ultimul rând, bicicletele sunt mai atent lucrate la detalii, aspect și culori.

 

Acum că ți-ai clarificat toate detaliile cu privire la biciclete și tipurile acestora, este momentul să descoperi următorul aspect foarte important în alegerea bicicletei potrivite. Află tot ce trebuie să știi despre Echiparea unei biciclete și caracteristicile sale în articolul următor.

1 Comentarii

Robert:
16/06/2018, 02:11:18 PM
Trimite

Do yo sell a 16” x 1.78” inch bicycle tire for a Brompton bicycle?

Lasa un comentariu