Menu
Your Cart

Casca merida K145 alb/gri/verde marime 55-59 cm

Casca merida K145 alb/gri/verde marime 55-59 cm
Casca merida K145 alb/gri/verde marime 55-59 cm

Este absolut suficient doar să ții în mână casca, iar calitea se va simți imediat. Casca este robustă, foarte bine închegată și totuși nu foarte grea. Am cântărit-o la 263 grame, mărimea M (doar cu 3 grame mai mult decât cifra oficială). Este o greutate foarte în regulă.

Merida Team Race face parte din noua generație de căști „normale”, dar aero oferind o construcție de tip Single Inmould. Este știut că aceste căști aerodinamice sunt eficiente, dar în același timp sunt slab ventilate pentru a permite o curgere cât mai fluidă a aerului peste ele. Noile căști de șosea aero încearcă să combine această aerodinamică cu o ventilație decentă. Aceste căști dispun de mai puține fante de aerisire în schimb oferă la interior un sistem mai deștept de canalizare a aerului, sistem care favorizează eliminarea eficientă a aerului cald.

12 fande de aerisire si inca 8 la spate, sistemul face trecerea aerului foarte usor.

Totuși sistemul interior de ventilație face față. Acum la început de sezon vremea a fost capricioasă și destul de înnourată, însă am prins și zile călduroase când nu am simțit disconfort. Team Race dispune pe partea sa interioară de 5 canale longitudinale care unesc cele 12 fante de aerisire. În acest fel aerul rece venit din față intră rapid între cască și cap fiind apoi eliminat fără probleme prin spate.

Prinderea se face clasic la spate, cu ajutorul unei rotițe denumită 2D Micro Dial Fit System, de care rotești pentru a strânge casca pe cap. Această rotiță este cam mică. Mi-ar fi plăcut să fie mai mare pentru a o acționa mai ușor cu mănușile cu degete pe mâini. Însă sistemul funcționează foarte bine, strângerea este fermă și nu provoacă disconfort nici după o zi întreagă de purtat.

Chingile laterale în „Y”, de peste urechi, sunt și acestea reglabile mulțumită sistemului clasic pe care îl întâlnim la marea majoritate a căștilor. Mulțumită lor poți regla casca să stea mai spre frunte sau mai spre ceafă, însă recomandarea este ca fixarea să acopere în mod egal atât fruntea cât și partea din spate a capului. Partea de sus a chingilor Y se fixează în interiorul materialului căștii și nu direct pe interiorul căștii. Astfel chingile nu mai stau lipite de cap. Fiind puțin mai depărtate vei putea fixa mai ușor ochelarii de protecție.


Model: k145-Y-en

Greutate 310 g

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
349,00 RON
  • Stock: 1
  • Model: 4110CAS
Te informam ca utilizam cookies si alte tehnologii similare pentru a imbunatati functionalitatea website-ului si implicit experienta ta de navigare. Prin continuarea navigarii pe acest site iti exprimi acordul cu privire la acest fapt. Afla mai multe despre politica noastra de confidentialitate accesand Politica de Confidentialitate.